Ohrid

Ohrid, Makedonija

već od 115€

Opis destinacije

Ohridsko jezero u Makedoniji predstavlja jedno od najstarijih jezera na zemlji. Okruženo je sa svih strana visokim planinama i kao takvo privlači sve veći broj posetilaca. Prirodne lepote Ohridskog jezera, koje pružaju kulturološku i istorijsku šetnju kroz vekove, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pogotovo kada se svemu tome doda ljubaznost njegovih domaćina.
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID

14.02.-18.02.2024.
07.03.-10.03.2024.
5 dana/2 noćenja

Cena aražmana: 115 evra 

Aražman obuhvata:
- prevoz turističkim autbusom(dvd, AC)
- smeštaj u hotelu 3*
- usluga na bazi- noćenje sa doručkom (doručak – švedski sto) u 1/2 , 1/3, 1/4 sobama (TWC, TV)
- usluge lokalnog vodiča
- usluge turističkog pratioca grupe
- agencijske usluge

Aražman ne obuhvata:
- fakultativni program-krstarenje 1 h- 10 evra
- Izlet do Svetog Nauma  i odlazak na Biljanine Izvore 10 evra
- Izlet do Struge I Vevčana 20 eura
- individualne troškove
- doplatu za 1/1 sobu – 50 evra
- medjunarodno putno osiguranje 800,00 din (grupna polisa sa administrativnim troskovima)
Osiguranje za slučaj odustajanja od ugovora o turističkom putovanju 430,00 din.

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
Hotel  3* (Holiday-M, …) se nalazi u širem centru grada na samo jezeru .Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.
1.Dan- Beograd
Polazak iz Beograda oko  23.00 časa sa parkinga kod Hajata. Noćna vožnja preko Niša i Makedonije do Ohrida uz kraće pauze radi odmora i osveženja.

2.Dan- Ohrid
Dolazak na Ohrid u jutarnjima satima. Smeštaj u hotel. Odlazak u panoramski obilazak Ohrida uz pratnju vodiča-obilazak starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima  ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava…). Slobodno vreme ili fakultativno vožnja brodićem u trajanju od 1 časa.Noćenje.

3.Dan- Ohrid-Sv.Naum-Biljanini izvori-Ohrid
Doručak. Fakultativni izlet do Sruge I Vevčana. Struga se nalazi na severnoj strani Ohridskog jezera, u podnožju planine Jablanice na obalama Crnog Drima. Grad je podenjen na dve strane I povezuje ih 7 mostova.Struga je drevno balkansko naselje sa tragovima života iz perioda neolita. Vevčani se nalaze oko 15 kilometara od Struge. Ima sačuvanu autentičnu arhikteturu. Ima 19 manastira, crkava I kapela.Glavna seoska crkva u Vemčanima je crkva Sv. Nikole, potiče iz 1876 godine. Šetnja uskim kaldrmisanim ulicama, prolazeći kraj starinskih makedonskih kuća. Vevčanski izvori su najlepša prorodna znamenitost ovog mesta i cele Makedonije. Ima ih deset i raštrkani su po planini Jablanici koja se uzdiže nad selom. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.Dan– Ohrid-Sv.Naum-Biljanini izvori-Ohrid-Beograd
Doručak.Slobodno vreme. Napuštanje hotela. Fakultativno odlzak na izlet do Biljaninih izvora i  Sv. Nauma, obilazak manastira. Sveti Naum je manastir u Makedoniji, na jugoistočnoj obali Ohridskog jezera. Manastir je pred kraj svojeg života 895. osnovao Sv. Naum, suradnik Sv. Klimenta Ohridskog. Manastirska crkva originalno posvećena Sv. arhanđelima Mihaelu i Gabrijelu, podignuta je 900 g. U manastiru je proveo posljednje godine svog života Sv.Naum, te je tu i pokopan 910. Godine. Udaljen je 29 kilometara južnije od Ohrida, neposredno uz albansku granicu, na visokoj stijeni iznad jezera Slobodno vreme

5.Dan- Beograd
Dolazak u ranim jutarnjim časovima na mesto polaska
– 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.   

– 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2024.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

LVL

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.